Over het Walking Dinner

Woon je in de Archipel- of Willemsparkbuurt? Hou je van lekker eten en gezelligheid? Wil je buurtgenoten leren kennen? Vind je het misschien leuk om mensen thuis te ontvangen? Dan is het Walking Dinner de gelegenheid bij uitstek.

Het Walking Dinner, dit jaar op 23 maart, is een diner waarbij de deelnemers een volledig 3 gangenmenu krijgen voorgeschoteld in 3 verschillende huiskamers van onze buurt. Enthousiaste thuiskoks zetten zich in om de heerlijkste gerechten te bereiden. Tijdens elke gang ziter een ander gezelschap aan tafel. Zo leer je veel verschillende mensen kennen. 

HOE ZIET DE AVOND ERUIT?
Voor de gasten start de avond om 18.00 uur op een ontvangstadres, waar ze met een groep van 20 tot 25 andere deelnemers met een drankje worden welkom geheten. Hier krijgen de gasten ook te horen op welke adressen ze die avond gaan eten.

Om 19.00 uur gaan de gasten op pad naar het eerste adres voor het voorgerecht, dat om 19.15 uur wordt geserveerd. Om 20.00 uur vertrekken de gasten naar kok 2 voor het hoofdgerecht. En om 21.30 uur moeten de gasten weer verder naar kok 3, die het nagerecht heeft klaar staan. De avond eindigt om 22.30 uur in een café in de buurt, zodat alle gasten en koks de avond nog gezellig kunnen nabespreken.

Het Walking Dinner kan natuurlijk niet zonder voldoende enthousiaste gasten, koks en gastheren en gastvrouwen. Hieronder kun je iets meer lezen over wat het allemaal inhoudt.

KOKS
De koks koken in hun eigen keuken een voor-, hoofd- en nagerecht. En bij elke gang schuift een nieuwe groep gasten aan tafel. Koks kunnen zelf aangeven hoe groot de groep mag zijn waarvoor zij koken. Gangbare groepen zijn 6 tot 8 personen, maar meer of minder kan ook. Koks zitten uiteraard zelf met hun gasten aan tafel. Alle koks ontvangen een vergoeding per stoel voor de ingrediënten en voor wijn wordt gezorgd.

Voor koks die liever niet alle 3 gangen koken, is er ook de optie om te kiezen voor 1 of 2 gangen. Voor hen zullen wij dan een match met een andere kok proberen te vinden.

GASTEN
Gasten ontvangen op het welkomstadres een route met de drie huisadressen voor de avond. Gasten kunnen individueel of als koppel deelnemen aan de maaltijden. Gasten betalen €28,50 per persoon. Teken op tijd in om verzekerd te zijn van een plek aan tafel.

GASTHEER/GASTVROUW
De gastheer/gastvrouw stelt zijn huis om 18.00 uur open voor de start van de avond. Per adres komen 20 tot 25 gasten bij elkaar voor een welkomstdrankje. Iemand van het Walking Dinner team zal aanwezig zijn om het routeoverzicht aan de gasten uit te delen en eventuele vragen te beantwoorden. De gastheer/gastvrouw gaan om 19.00 uur ook naar hun eerste adres als gast. In overleg met het Walking Dinner team wordt er voor wijn en wat hapjes gezorgd.

HOE KAN IK MEEDOEN?
Inschrijving start begin februari 2019. Hou de website www.willemarchipel.nl of onze Facebookpagina in de gaten. Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur een email naar info@willemarchipel.nl.