Koks

HOE ZIT DE AVOND ER UIT VOOR EEN KOK?
De koks koken in hun eigen keuken een voor-, hoofd- en nagerecht. En bij elke gang schuift een nieuwe groep gasten aan tafel. Het gaat om plezier in koken, wijkgenoten leren kennen en het ontvangen van gasten in je huis. Haute Cuisine is niet nodig. Elke kok stelt zijn eigen menu samen en doet daarvoor de inkopen. Koks kunnen zelf aangeven hoeveel gasten zij kunnen ontvangen. Gangbare groepen zijn 6 tot 8 personen, maar meer of minder kan ook. Koks zitten uiteraard zelf met hun gasten aan tafel. Alle koks ontvangen een vergoeding per stoel voor de ingrediënten. Voor wijn wordt gezorgd. Voor koks die liever niet drie gangen koken, is er ook de optie om te kiezen voor één of twee gangen. Voor hen zullen wij dan een match met een andere kok proberen te maken. Meer informatie hierover staat onder aan deze pagina.

PROGRAMMA VOOR DE KOKS
18.00 uur gasten verzamelen voor de kick-off op diverse plekken bij een gastheer/vrouw.
19.00 uur gasten gaan op pad naar hun eerste adres
19.15 uur 1e groep arriveert bij jou en je serveert je voorgerecht.
20.00 uur 1e groep gasten vertrekt
20.15 uur 2e groep arriveert, je serveert je hoofdgerecht
21.30 uur 2e groep gasten vertrekt
21.45 uur 3e groep arriveert, je serveert je nagerecht
22.30 uur afsluiting: alle gasten en koks gaan samen naar de eindlocatie 

INFORMATIEAVOND VOOR DE KOKS
Twee weken voor het Walking Dinner wordt er voor de koks een informatiebijeenkomst georganiseerd. Op deze informatieavond kan je doorgeven wat je van plan bent te gaan koken (met welke ingrediënten), zodat wij met de allergieën en restricties van de gasten rekening kunnen houden.
De informatieavond vindt plaats bij Wijn op Dronk, Balistraat 81b. Je kan hier ook de wijnen proeven en kiezen. Na afloop geef je op een formulier aan welke wijn je graag wilt. De wijn zal dan -in de week voorafgaand aan het diner- voor je klaar staan bij Wijn op Dronk. Het is ook mogelijk een duurdere wijn of extra wijn te bestellen. Je betaalt dan zelf het verschil bij.

HOE ZIT HET MET DE VERGOEDING?
Je ontvangt per aangeboden stoel voor de hele avond € 15,00 als vergoeding voor ingrediënten. De wijn, één fles per stoel, krijg je van Wijn op Dronk. Stel je biedt 6 stoelen aan, je kunt dus 6 gasten per gang ontvangen, dan ontvang je € 15,00 x 6 = € 90,00 van het Walking Dinner Team plus 6 flessen wijn.

Koks krijgen dit jaar 25% korting op hun inkopen bij de volgende lokale winkels:

  • Matla (Slagerij, Bankastraat 48)
  • De Exotenhof (Groentenboer, Bankastraat 78-G )
  • ZOT (Viswinkel, Bankastraat 95 )

WIE KRIJG IK AAN TAFEL?
Een paar dagen dagen voor het Walking Dinner krijg je een email waarin de namen vermeld zijn van de gasten die (per gang) bij jou komen dineren. Ook zullen we aangeven welke dieetrestricties gasten eventueel hebben.

FEESTELIJKE AFSLUITING
De avond sluiten we feestelijk af in Brasserie Huisman in de buurt (Frederikstraat 36 ). Daar worden ook alle koks direct na het eten om 22:30 uur verwacht. Jij wandelt/fietst met je laatste gasten naar de brasserie.

VOOR DEEL-KOKS: VERGOEDINGEN / BETALINGEN PER GERECHT
Je kan je als “deel-kok” aanmelden via het registratieformulier Gasten. De “deel-koks” kunnen bij opmerkingen omschrijven welke gang(en) zij het liefst voor hun rekening willen nemen. Je zult later door een van onze teamleden benaderd worden om het aantal stoelen en gangen te ‘matchen’.
Indien je 1 of 2 gangen kookt dan is de vergoeding tussen de 2 koks als volgt verdeeld: € 4 voor het voorgerecht € 7 voor het hoofdgerecht en € 4 voor het nagerecht. Indien je 2 gangen kookt (voor- en nagerecht) krijg je per stoel ca 2/3 fles per persoon en voor 1 gang krijg je ca. 1/3 fles per persoon.
Als gast voor de resterende gang(en), betaal je € 7 voor het voorgerecht, € 14,50 hoofdgerecht en € 7 voor het nagerecht.