Informatie voor koks

Wat wordt er van mij verwacht als kok?
De koks bereiden in hun eigen keuken een voor-, hoofd- en/of nagerecht. Bij elke gang schuift een nieuwe groep gasten aan tafel. Het gaat om plezier in koken, samen eten en wijkgenoten leren kennen. Natuurlijk zijn koks ook welkom bij de kick-off en bij de afsluitende borrel.

Wat zal ik koken?
Je bepaalt zelf wat je kookt. Haute cuisine is niet nodig. Afgelopen jaar zijn er weer veel verschillende gerechten geserveerd: van Frans tot Oosters, van ceviche tot ijs. Maak iets wat je lekker vindt en leuk kunt presenteren!

Wie komen bij mij eten?
Een paar dagen dagen voor het Walking Dinner krijg je een e-mail met de namen van de gasten die bij jou komen dineren. Ook zullen we aangeven welke dieetrestricties gasten eventueel hebben.

Voor hoeveel gasten kook ik?
Koks kunnen zelf aangeven hoeveel gasten zij kunnen ontvangen. Gangbare groepen zijn 6 tot 8 personen, maar meer of minder kan ook. Koks zitten uiteraard zelf met hun gasten aan tafel.

Ik wil wel koken, maar niet drie gangen. Kan dat?
Ja, dat kan. Je kunt je opgeven als deelkok en verzorgt dan een of twee gangen. Voor de andere gangen sluit je aan op een ander adres. Schrijf je in via het inschrijfformulier voor gasten en geef aan dat je beschikbaar bent als deelkok.

Wat kost deelname?
Deelname is gratis voor koks die drie gangen verzorgen. Zij ontvangen een vergoeding en wijn per stoel en per gang. Van de vergoeding doen de koks zelf inkopen.
Deelkoks betalen in eerste instantie voor een compleet menu en ontvangen later een vergoeding voor de gangen die zij verzorgen.

Informatieavond voor koks
Twee weken voor het Walking Dinner wordt er voor de (deel)koks een informatiebijeenkomst georganiseerd. Op deze informatieavond kan je doorgeven wat je van plan bent te gaan koken (met welke ingrediënten), zodat we bij de indeling rekening kunnen houden met eventuele allergieën en restricties van de gasten.